Wy Spylje

Tryater ontwikkelde met Wy Spylje een toegankelijke methode en heldere werkvormen om taal, verhaal en theater in de klas toe te passen. Tijdens de speelse inspiratiebijeenkomsten bij Tryater oefen je met de methode en werkvormen.


‘Kultueredukaasje mei kwaliteit’ is de naam van de kwaliteitsimpuls voor het basisonderwijs in Friesland op het gebied van cultuureducatie. Tryater verzorgt de inhoud van één van de vier inspiratieprogramma’s met de deskundigheidsbevordering Wy Spylje.

Wy Spylje

Inspirerende methode met praktische werkvormen

Spelen is een basisbehoefte van het kind. Door spelen vergroot je je verbeelding, je leert omgaan met emoties, inspelen op anderen en jezelf uit te drukken. Theater versterkt het vertel- en taalplezier van het kind. Uitgangspunt van Wy Spylje is het (eigen) verhaal. Verhalen die de wereld binnenhalen en jezelf en de dingen een plek geven. Maar ook onderzoeken we de aansluiting op het ontwikkelingsniveau en de belevingswereld van het kind. Vanuit je eigen kracht als docent.

WERKVORMEN

Play is the highest form of research – Albert Einstein

Tryater ontwikkelde met Wy Spylje een toegankelijke methode en heldere werkvormen om taal, verhaal en theater in de klas toe te passen. Tijdens de speelse inspiratiebijeenkomsten bij Tryater oefent u met de methode en werkvormen. Daarnaast wordt u door coaches begeleid op de eigen school, werkend vanuit uw eigen kracht en kwaliteiten.

PROGRAMMA

De deskundigheidsbevordering Wy Spylje brengt inspiratie, werkvormen en handvatten voor speelse dramalessen, vol taalplezier. Wy Spylje heeft een praktische invulling, zodat u er als leerkracht mee kunt werken in de klas. Naast de bijeenkomsten komt een coach bij u langs op school en kan eventueel helpen een leerlijn uit te zetten voor drama op school.

Het programma van Wy Spylje bestaat uit:

5 gezamenlijke inspiratiebijeenkomsten
1 op 1 coachbijeenkomsten op school (data en tijd in overleg)

TEAMTRAINING

Het is ook mogelijk om Wy Spylje als teamtraining bij u op school te organiseren. Een inspirerende middag met praktische tips en toegankelijke werkvormen die goed in te passen zijn in het lesprogramma.

Kosten:  100,- per team per training van maximaal 20 cursisten.

Klik hier voor meer informatie en aanmelding

Wat

5 inspiratiebijeenkomsten
1 op 1 coaching op school

Waar

Tryater en op school

Kosten

€ 100,- per leerkracht

Kontakt

Froukje Geerts
f.geerts@keunstwurk.nl

Educatie

‘Spelen is de hoogste vorm van onderzoek’, zei Albert Einstein. Je experimenteert, onderzoekt, verkent grenzen en ontdekt mogelijkheden. Theater gaat ook over die open blik, over kunst en uitproberen. Over lol en lef. Theater prikkelt je rechterhersenhelft, je inzicht, verbeelding, creativiteit en je vermogen om problemen op te lossen.

Karawane (10+)

Lesbrief

> Klik hier voor de lesbrief

Workshop

Workshops op maat

Inspirerende workshops waarin we onderzoeken hoe je creativiteit, taal, verhaal en verbeelding met elkaar kan verbinden.

Workshop PO/VO

Theater, hoe werkt ’t?

Inspirerende workshops waarin onderzoeken hoe je creativiteit, taal, verhaal en verbeelding met elkaar kan verbinden.

Workshop voor leerkrachten PO

Wy Spylje

Tryater ontwikkelde met Wy Spylje een toegankelijke methode en heldere werkvormen om taal, verhaal en theater in de klas toe te passen. Tijdens de speelse inspiratiebijeenkomsten bij Tryater oefen je met de methode en werkvormen. ‘Kultueredukaasje mei kwaliteit’ is de naam van de kwaliteitsimpuls voor het basisonderwijs in Friesland op het gebied van cultuureducatie. Tryater […]

Rondleiding

Kijkje achter de schermen

We zetten onze deuren open en laten je een kijkje nemen in de wereld van theater.