Theater, hoe werkt ’t?

In onze theaterzaal sleutelen leerlingen zelf een scène in elkaar. Met licht, geluid, decor, kostuum, regie en spel. Geschikt voor CKV, om samen te werken of als inspiratie voor een eigen voorstelling.


Onder begeleiding van een theaterdocent maken leerlingen in twee uur een kleine voorstelling. Zij maken kennis met de vier fases van theatermaken: het idee, het ontwerp, de repetitie en de voorstelling, inclusief het productieoverleg waarin de genomen beslissingen getoetst worden. Het geheel wordt afgesloten met de presentatie. Voor decor, kostuum, licht en geluid wordt gebruikt gemaakt van de faciliteiten van Tryater.

Deze workshop is zowel geschikt voor leerlingen uit de bovenbouw van het primair onderwijs als leerlingen uit het voortgezet onderwijs (zowel onderbouw VMBO/HAVO/VWO, als CKV bovenbouw)

‘Theater, hoe werkt t?’ is ontwikkeld door Tryater en Stadsschouwburg De Harmonie en geïnspireerd op de tentoonstelling en workshop ‘Backstage’ van het TIN. 

Waar

Tryater – grote zaal

Door

Theaterdocenten van Tryater

Tijden

in overleg

Duur

2 lesuren (90-120 minuten)

Kosten

€ 125,- per klas

Neem contact op met

sytse@tryater.nl

of bel 0582882335

Educatie

‘Spelen is de hoogste vorm van onderzoek’, zei Albert Einstein. Je experimenteert, onderzoekt, verkent grenzen en ontdekt mogelijkheden. Theater gaat ook over die open blik, over kunst en uitproberen. Over lol en lef. Theater prikkelt je rechterhersenhelft, je inzicht, verbeelding, creativiteit en je vermogen om problemen op te lossen.

Karawane (10+)

Lesbrief

> Klik hier voor de lesbrief

Workshop

Workshops op maat

Inspirerende workshops waarin we onderzoeken hoe je creativiteit, taal, verhaal en verbeelding met elkaar kan verbinden.

Workshop PO/VO

Theater, hoe werkt ’t?

Inspirerende workshops waarin onderzoeken hoe je creativiteit, taal, verhaal en verbeelding met elkaar kan verbinden.

Workshop voor leerkrachten PO

Wy Spylje

Tryater ontwikkelde met Wy Spylje een toegankelijke methode en heldere werkvormen om taal, verhaal en theater in de klas toe te passen. Tijdens de speelse inspiratiebijeenkomsten bij Tryater oefen je met de methode en werkvormen.

Rondleiding

Kijkje achter de schermen

We zetten onze deuren open en laten je een kijkje nemen in de wereld van theater.